Nesmí chybět dobré jídlo a bohatá výslužka
O Velikonocích máme příležitost využít prvních plodů jarní přírody, především bylinek, rané zeleniny a vajec z rozrůstající se jarní snůšky. Ty najdou své uplatnění v nádivce, jarních salátech a polévkách, ale také při pečení sladkých dobrot.
Jakého beránka letos upečete?
Nemusíte každoročně opakovat třenou klasiku! Inspirujte se například těmito příchutěmi a najděte si recept ve své oblíbené kuchařce nebo na osvědčeném internetovém kuchařském portálu.
- banánový
- mrkvový
- kokosový
- tvarohový
- z vaječného likéru
- ořechový
- šlehačkový
Napéct můžete i výslužku pro koledníky: určitě nepohrdnou perníčky, domácími sušenkami nebo cukrovím s velikonočními motivy, případně malými, jednoporcovými mazanci a beránky. Chybět samozřejmě nesmějí vajíčka jako symbol plodnosti a probouzející se přírody. Inspirujte se našimi tipy na barvení a zdobení vajíček!
Utečte aprílovému počasí pod pergolu
Dubnové počasí je pořád ještě nestálé a sluníčko může střídat déšť. S bioklimatickou pergolou si s rozmary počasí nemusíte dělat starosti: lamely snadno zaklopíte a ochráníte se jak proti dešti, tak i nepříjemnému oslnění. Aby v pergole neprofukoval vítr, to zase pomohou zajistit zajistit přídavné screenové rolety nebo zasklení.
Pak už nebude nic bránit úspěšné zahradní party nebo velikonoční oslavě. Připomeňte si velikonoční zvyky a pranostiky zde. A pokud vám připadá hliníková konstrukce málo velikonoční, vyzdobte ji velikonočními symboly nebo květinami.