Hledat
Sezónní témata
4. dubna 2023

Začalo jaro: oslavte Velikonoce venku

Redakce
3
1350 přečtení
Začalo jaro: oslavte Velikonoce venku
Konečně je tu jaro, i když zima se ještě stále občas projeví. Po Velikonocích, svátcích jara, už ale s námi snad konečně zůstane teplé a slunečné počasí. Nejdůležitější křesťanské svátky roku jsou vítanou příležitostí pro rodinná setkání, návštěvy a oslavy na zahradách, předzahrádkách a terasách.

Nesmí chybět dobré jídlo a bohatá výslužka

O Velikonocích máme příležitost využít prvních plodů jarní přírody, především bylinek, rané zeleniny a vajec z rozrůstající se jarní snůšky. Ty najdou své uplatnění v nádivce, jarních salátech a polévkách, ale také při pečení sladkých dobrot.

Jakého beránka letos upečete?

Nemusíte každoročně opakovat třenou klasiku! Inspirujte se například těmito příchutěmi a najděte si recept ve své oblíbené kuchařce nebo na osvědčeném internetovém kuchařském portálu.

  • banánový
  • mrkvový
  • kokosový
  • tvarohový
  • z vaječného likéru
  • ořechový
  • šlehačkový

Napéct můžete i výslužku pro koledníky: určitě nepohrdnou perníčky, domácími sušenkami nebo cukrovím s velikonočními motivy, případně malými, jednoporcovými mazanci a beránky. Chybět samozřejmě nesmějí vajíčka jako symbol plodnosti a probouzející se přírody. Inspirujte se našimi tipy na barvení a zdobení vajíček!

Utečte aprílovému počasí pod pergolu

Dubnové počasí je pořád ještě nestálé a sluníčko může střídat déšť. S bioklimatickou pergolou si s rozmary počasí nemusíte dělat starosti: lamely snadno zaklopíte a ochráníte se jak proti dešti, tak i nepříjemnému oslnění. Aby v pergole neprofukoval vítr, to zase pomohou zajistit zajistit přídavné screenové rolety nebo zasklení.

Pak už nebude nic bránit úspěšné zahradní party nebo velikonoční oslavě. Připomeňte si velikonoční zvyky a pranostiky zde. A pokud vám připadá hliníková konstrukce málo velikonoční, vyzdobte ji velikonočními symboly nebo květinami.

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
1350 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
1350 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.