Hledat
Udělej si sám
27. listopadu 2018

Jednoduché ptačí krmítko, které vytvoříte za 5 minut!

Redakce
2
7586 přečtení
Jednoduché ptačí krmítko, které vytvoříte za 5 minut!
Blíží se zima a mnoho ptáků odletělo do teplých krajů. Naštěstí jsou tu ještě takoví, kteří u nás zůstávají i přes zimu. Naše civilizace svými nároky a rychlým životním tempem způsobuje mnoha živočišným druhům problémy, a proto je potřeba jim pomoci.

Ukážeme vám, jak vyrobíte ptačí krmítko za 5 minut a ještě se u toho zbavíte starého a nepotřebného nádobí. Na výrobu budete potřebovat pouze 4 věci.

  • Starý hrníček
  • Klacík
  • Zrní (ptačí zob)
  • Lůj

Možná vás potěší i to, že lůj není potřeba rozehřívat v hrnci. Postačí mu pokojová teplota a poté lze smíchat se zrním.

98

Do hrníčku vložíte klacík na kraj tak, aby byl opřený o stěnu a hlavně - přesně naproti uchu! Naplníte směsí loje a ptačího zobu až po vršek, který zasypete zbytkem zrní. Pomocí provázku upevněte krmítko na silnější větev a potom se už můžete radovat z ptačích návštěv. Takových krmítek můžete na své zahradě nebo balkoně udělat nespočet. 

Ptáci přirozeně vyhledávají nová místa, kde by mohli najít potravu a tím, že do své zahrady nebo na balkon umístíme nové krmítko s nabídkou pestrého krmení, získáme nové hosty.

Nejnovější

Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
7586 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.
Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
7586 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.