Hledat
Dům a zahrada
16. července 2018

Jak si na zahradě zajistit soukromí, aniž byste museli stavět vysoké zdi a ploty

Redakce
5 min
5732 přečtení
Jak si na zahradě zajistit soukromí, aniž byste museli stavět vysoké zdi a ploty

Vlastnit rodinný dům je snem skoro každého z nás. Toužíme po dostatku místa, pohodlí a soukromí. Příjemným bonusem je určitě zahrada, na které rádi trávíme volné chvilky, a tak není divu, že pro nás představuje pomyslný ráj. 

Jenže i na takové zahradě se můžete občas cítit jako ve výkladní skříni. Zvláště nepříjemní vám mohou být zvědaví sousedé a kolemjdoucí, v létě zase cyklisté. Někdy se o ztrátu soukromí postará i architektonické rozvržení domu. Příkladem může být dvojdomek, kdy naproti přes dvůr bydlí další rodina a vidí vám přímo do oken. Pokud bydlíte blízko silnice či jiné vytížené komunikace, jistě vás potrápí i hluk z projíždějících vozidel. Otázku soukromí jistě neřeší pouze rodinné domy. Často se může potřeba po větším soukromí objevit i ve firmě nebo v hotelích.

Řešením je stínící technika

Chránit se před zraky ostatních či velkým hlukem můžete vysokými zdmi či plotem okolo zahrady. Nevýhodou takového odclonění je, že nepůsobí esteticky dobře a navíc vás připraví o výhled do okolí. Jako vhodné řešení se jeví stínící technika, živý plot nebo stromy. A právě o stínící technice dnes bude řeč.

Jakou stínící techniku můžete vybrat?

S nedostatkem soukromí si hravě poradí vhodná stínící technika, například venkovní žaluzie nebo rolety. Skrz venkovní žaluzie vám nikdo do oken neuvidí, zároveň vás žaluzie nebudou omezovat při výhledu z okna. Venkovními žaluziemi můžete zastínit i větší plochu než jen samotné okno. Skvěle totiž padnou i pergolám. Pokud chcete být místo venkovních žaluzií obklopeni látkou, můžete si vybrat ze screenových rolet. Díky venkovním žaluziím či roletám si budete v klídku hovět pod pergolou – zvědaví sousedé na vás neuvidí a žádný sluneční paprsek si na vás jen tak nepřijde.

Ochrana před zloději?

Venkovní žaluzie oceníte i v případě, kdy chcete být chráněni před zloději. Například žaluzie Titan 90 od značky ISOTRA jsou vyvinuty tak, aby se v uzavřeném stavu lamely do sebe uzamkly a netvořily žádné mezery.

16

Jaké jsou výhody stínící techniky?

  • poskytují dostatek soukromí
  • zamezují vniknutí slunce a tepla do interiéru, popřípadě do pergoly
  • blokují hluk zvenčí
  • chrání před násilným vniknutím do domu
  • přidávají vašemu domu či pergole pěkný a elegantní vzhled

Jak vidíte, nemusíte hned stavět vysoké zdi a ploty, abyste si dopřáli trochu soukromí. Venkovní žaluzie to hravě zvládnou za vás a ještě mají spoustu užitečných funkcí navíc. 

Nejnovější

Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
5732 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.
Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
5732 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.