Hledat
Sezónní témata
21. října 2021

Halloween na zahradě

Redakce
2
2163 přečtení
Halloween na zahradě
Blíží se Halloween a čím dál víc rodin ho slaví i u nás. Důvod je jednoduchý: především pro děti je zajímavější a vizuálně atraktivnější než tradiční Dušičky. Proč letos nezkusit zábavnou zahradní oslavu Halloweenu?

Halloween v pergole: zahradní party a hry pro děti i dospělé

Pravidla halloweenské party jsou jednoduchá: vše sladěno do oranžové a černé, jako dekorace dýně, kostry, mumie, duchové, pavouci a netopýři. Do pergoly připravte pro jistotu i vhodné topné těleso, aby účastníkům oslavy nebyla zima, a pak může začít zábava.

Mezi tradiční hry patří lovení jablka bez pomoci rukou z umyvadla naplněného vodou, omotávání jednoho člena týmu toaletním papírem jako mumie nebo hledání sladkostí po zahradě, jako se o Velikonocích hledají schovaná čokoládová vajíčka. Halloweenskou podobu můžete dát i jiným tradičním her z dětských oslav, jako je tancování s (oranžovým) balonkem přivázaným k noze s úkolem navzájem si balonky zničit, ochutnávání tajné dobroty se zavázanýma očima, kuželky (shazované koulí namalovanou jako dýně) a mnoho dalších. Všechny děti bude určitě bavit halloweenská bojovka nebo stopovačka.

Pokud čekáte opravdu otrlé návštěvníky, pověste na pergolu oběšence nebo smrtku s kosou!

Halloweenské občerstvení: připravte co nejděsivější pokrmy

Pohoštění na večírek bývá obvykle co nejkrásnější a nejchutnější. U občerstvení na oslavu Halloweenu se ale snažíme naopak šokovat – a možná i trochu znechutit. Popusťte uzdu fantazii, případně zapátrejte na internetu a nechte slavnostní tabuli hemžit se červy (želé), mumiemi (párky zamotané v proužcích listového těsta) a uřezanými prsty (sušenky vytvarované jako prsty s rozšířenými klouby a mandlí místo nehtu).

Pořiďte si strašidelná vykrajovátka a upečte na Halloween tematické perníčky nebo čajové sušenky. Zapráší se po nich!

Dekorace na Halloween

Podzimní věnec naladí na halloweenskou oslavu všechny návštěvníky. Pokračovat můžete halloweenskými dýněmi, vydlabanými a vyřezanými do děsivých obličejů, ohlas budou mít určitě však i středoevropská zvířátka a dekorace z kaštanů.

Nejnovější

Dům a zahrada
22. srpna 2024

Letní péče o zahradu: Co dělat a čeho se vyvarovat

Redakce
4
2163 přečtení
Letní péče o zahradu: Co dělat a čeho se vyvarovat
Léto je obdobím, kdy zahrady rozkvétají v plné kráse. Teplé počasí a sluneční paprsky však přinášejí také své výzvy. Udržování zahrady v kondici během horkých letních měsíců vyžaduje správný přístup k zalévání, ochraně rostlin před škůdci a dalšími faktory. Přinášíme vám několik osvědčených rad a tipů, jak vaší zahradě pomoci přežít a prosperovat v letním období.
Dům a zahrada
21. srpna 2024

Léto pod pergolou: Vytvořte si dokonalou oázu klidu a pohody

Redakce
4
2163 přečtení
Léto pod pergolou: Vytvořte si dokonalou oázu klidu a pohody
Léto je ideální čas na relaxaci venku a vychutnávání slunečných dnů. Jedním z nejlepších způsobů, jak si užít letní pohodu, je vytvořit si vlastní oázu pod pergolou. Pergola může být nejen krásným estetickým prvkem vaší zahrady, ale také praktickým místem pro odpočinek, setkávání s rodinou a přáteli nebo venkovní stravování. Podívejme se na několik tipů, jak z pergoly udělat centrum letních aktivit.