Hledat
Udělej si sám
10. září 2018

DIY plechovky (nejen) na tužky a pastelky

Redakce
4 min
4312 přečtení
DIY plechovky (nejen) na tužky a pastelky

Pokud se bojíte složitých DIY výrobků, můžete si v klidu oddechnout. Náš další tip na to, jak si vylepšit domov, je opět velmi jednoduchý. Možná ještě víc, než si myslíte. A využití? No uvidíte sami!

Kdo doma občas nemá plechovku od rajčat, fazolí, hrášku nebo kukuřice? Samozřejmě je fajn, že plechovky třídíte do tříděného odpadu, ale zkuste si příště jednu, dvě nebo tři nechat. Můžete si z nich udělat krásné a stylové kelímky na tužky, pastelky, fixy, propisky nebo třeba i na kosmetické štětce.

Do této jednoduché výroby můžete zapojit své děti, které určitě dají přednost barevnějším motivům a vy si můžete udělat zase nějaké stylové "dospělácké", které se budou hodit do vašeho interieéru.

Budete potřebovat pouze pár těchto věcí:

  • Vymyté plechovky od rajčat nebo fazolí (sloupnutý obal)
  • Nůžky
  • Pravítko
  • Oboustrannou lepicí pásku nebo lepidlo
  • Ozdobný (balicí) papír, který se vám líbí

Vymyté plechovky položíme na druhou stranu papíru, změříme její velikost a uděláme si pravítkem čáru. Plechovku kolem dokola oblepíme oboustrannou lepicí páskou nebo potřeme lepidlem tak, aby nestékalo. Potom už jen opatrně lepíme papír okolo plechovky.

A je to!

Pokud vy nebo vaše děti preferují vlastní design, vezměte si čistý bílý papír a motiv si nakreslete sami!

41
43
42
44

Pokud jste si doma vytvářeli náš DIY držák na klíče a vzkazy, můžete kelímky udělat třeba do podobného stylu. A protože jsme zvědaví, chtěli bychom vidět vaše výtvory.

Ukážete nám je na našem Facebooku? Fotografii můžete přidat jako komentář k příspěvku, který najdete na naší facebookové zdi.

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
4312 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.
Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
4312 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.