Hledat
Svět Isotra
26. ledna 2022

Žaluzie, nebo rolety? Výhody obojího spojují rolety den a noc

Redakce
3
3246 přečtení
Žaluzie, nebo rolety? Výhody obojího spojují rolety den a noc
Nemůžete se rozhodnout mezi roletami a žaluziemi? Existuje hned několik řešení: zkombinujte vnitřní a venkovní stínění nebo zvolte rolety den a noc, které spojují to nejlepší z obojího.

Předokenní rolety a interiérové žaluzie

Vyhovuje vám regulace dopadajícího světla pomocí naklápění lamel žaluzií. Zároveň ale chcete mít úplně zatemněno na spaní. Ideální kombinací pro vás jsou interiérové žaluzie a předokenní rolety.

Horizontální žaluzie, to je finančně dostupná klasika oblíbená ve většině domácností. Zvážit ale můžete i látkové vertikální žaluzie, které dokážou zastínit i atypické tvary oken.

Místo interiérových žaluzií vyzkoušejte plisse. Přinesou vám rozptýlené světlo přes den a jednoduché nastavení soukromí pomocí posouvání horního i dolního profilu.

Venkovní žaluzie a látkové rolety

Můžete na to jít i opačně: naklápěním regulovat příchozí světlo u venkovních žaluzií a interiér ozdobit látkovými roletami. Díky tomuto řešení bude velmi stylově působit jak exteriér vašeho domu, tak i textilie v interiéru. Bohatý výběr látek na rolety umožňuje jejich přizpůsobení každému vkusu a stylu.

Přečtěte si víc o historii rolet!

Rolety den a noc

Nejjednodušší řešení „vše v jednom“ nabízejí rolety den a noc. Jde o „nekonečné“ rolety, na kterých se střídají pruhy průsvitné a neprůhledné (i zatemňující) látky. Jejich posouváním je možné plynule regulovat přístup denního světla – jak pro činnosti, které vyžadují dobré osvětlení, tak i pro odpočinek nebo spánek, kdy chceme zabránit přístup nevítaným slunečním paprskům.

Znáte pět důvodů, proč byste si měli pořídit rolety den a noc?

Redakce

Nejnovější

Dům a zahrada
22. srpna 2024

Letní péče o zahradu: Co dělat a čeho se vyvarovat

Redakce
4
3246 přečtení
Letní péče o zahradu: Co dělat a čeho se vyvarovat
Léto je obdobím, kdy zahrady rozkvétají v plné kráse. Teplé počasí a sluneční paprsky však přinášejí také své výzvy. Udržování zahrady v kondici během horkých letních měsíců vyžaduje správný přístup k zalévání, ochraně rostlin před škůdci a dalšími faktory. Přinášíme vám několik osvědčených rad a tipů, jak vaší zahradě pomoci přežít a prosperovat v letním období.
Dům a zahrada
21. srpna 2024

Léto pod pergolou: Vytvořte si dokonalou oázu klidu a pohody

Redakce
4
3246 přečtení
Léto pod pergolou: Vytvořte si dokonalou oázu klidu a pohody
Léto je ideální čas na relaxaci venku a vychutnávání slunečných dnů. Jedním z nejlepších způsobů, jak si užít letní pohodu, je vytvořit si vlastní oázu pod pergolou. Pergola může být nejen krásným estetickým prvkem vaší zahrady, ale také praktickým místem pro odpočinek, setkávání s rodinou a přáteli nebo venkovní stravování. Podívejme se na několik tipů, jak z pergoly udělat centrum letních aktivit.