Vejdete se s ní do jakéhokoli prostoru, protože vám ji vyrobíme na centimetr přesně dle vašich požadavků na rozměr!
Nemusíte umístit stojky přesně do rohů: mohou být posunuté až o metr, takže pergola bude poskytovat stín na větší ploše, než je její podlaha.
Přizpůsobíte si zastínění přesně podle toho, kde ho potřebujete: střechu pergoly lze rozdělit do několika samostatných sekcí, v nichž můžete lamely naklápět nezávisle na sobě. Lamely lze natočit do úhlu až 130° nebo úplně uzavřít tak, že nepropustí vodu při dešti.
Ani otevřené lamely vám nebudou nikde překážet: střešní profil včetně otevřených lamel má maximální zástavní výšku pouhých 25 centimetrů. Sklopené lamely unesou minimálně 30 kg/m2, v závislosti na ploše pergoly to může být například i 60 kg/m2.
Přizpůsobíte si barevný vzhled: pokud si nevyberete ze šesti základních barev RAL, dáme vám na vyžádání k dispozici příplatkový ceník.
Umístíte si ji přesně tam, kam potřebujete: zatím jsou k dispozici varianty s lamelami rovnoběžnými s kratší stranou pergoly, ta ale může být kratší i delší stranou ukotvena do zdi nebo stát volně. Připravujeme pro vás ale i variantu, kde budou lamely s použitím středové dělicí příčky rovnoběžné s delší stranou pergoly, a to buď volně stojící, nebo delší stranou ukotvenou do zdi.
Jednoduchá montáž a demontáž lamel: není problém stavbu provést svépomocí.
Dodatečné svícení a stínění: do pergoly je možné integrovat jak LED osvětlení, tak kolmé stínicí prvky – screenové rolety nebo venkovní žaluzie.
Díky našemu vlastnímu vývoji vám pergola ARTOSI poskytne funkčnost, originalitu a zároveň čistý a elegantní vzhled.
Vzhledem ke všem vyjmenovaným parametrům ji pořídíte za opravdu výhodnou cenu.
Nic vám nebude bránit trávit čas na zahradě nebo terase za každého počasí. Bez ohledu na déšť nebo pálící slunce si tak můžete kdykoli ugrilovat třeba kuřecí maso podle našeho oblíbeného receptu, který máme osobně vyzkoušený. A to je další výhoda!
Kuřecí steaky v marinádě piri-piri
Několik hodin před grilováním naložte plátky kuřete (šťavnatější jsou stehenní) do marinády z následujících surovin:
- 4 lžíce citronové šťávy
- 5 lžic olivového oleje
- ¼ šálku octa – zajímavou chuť dodá balsamicový
- 1 lžíce cayenského pepře nebo mletého chilli
- 2–3 rozdrcené stroužky česneku
- 1 lžíce sladké nebo uzené papriky
- 1 lžička soli
- volitelně 1 lžíce chilli vloček
Všechny ingredience smíchejte, maso ponořte a uložte v chladu. Grilujte na středním plameni 10–15 minut podle zkušeností s vlastním grilem. Při grilování můžete potírat zbylou marinádou. (Naložené maso lze i upéct v troubě – cca 1 a čtvrt hodiny při 180 stupních. Troubu během pečení neotvírejte!)