Hledat
Dům a zahrada
3. prosince 2019

Venkovní roleta Vivera

Redakce
3
3325 přečtení
Venkovní roleta Vivera

Venkovní rolety přinášejí vysoký stupeň tepelné i hlukové izolace a zároveň esteticky doplňují budovu. Znáte model Vivera, který umožňuje dokonce integraci sítě proti hmyzu?

Venkovní rolety s plastovými, nebo hliníkovými lamelami?

Hliníkové lamely plněné PUR pěnou jsou odolnější a v průběhu času působením slunce a mrazu nevyblednou. Lépe vzdorují extrémním výkyvům počasí, například poškození kroupami, a je těžší je překonat při pokusu o vloupání. Vyšší kvalita ovšem znamená i vyšší cenu. Rolety Vivera poskytují možnost volby z obou materiálů.

556

Výhody venkovní rolety Vivera

V létě mohou být útoky venkovního hmyzu nejen nepříjemné, ale i nebezpečné. Sebe i své blízké můžete ochránit sítí proti hmyzu – a pokud plánujete pořízení venkovních rolet, můžete vyřešit dva problémy během jediné montáže. V případě, že se potýkáte s tepelnými ztrátami , vám venkovní rolety mohou pomoci i tady. Není navíc nutné je stahovat páskem či klikou, k dispozici je i pohodlné elektrické ovládání.

Přednosti venkovních rolet v kostce

  • umožňují vysoký stupeň zastínění
  • lze stínit a zároveň větrat
  • zlepšují tepelně izolační vlastnosti oken (v zimě udržují teplo uvnitř, v létě ho naopak odrážejí)
  • snižují hladinu hluku
  • zvyšují bezpečnost objektu

Venkovní rolety na balkon nebo na terasu

Jako zastínění a tepelná izolace oken fungují venkovní rolety skvěle, ale ideálně dokáží ochránit i balkonové dveře či francouzské okno na zahradu nebo terasu. Maximální garantovaná plocha rolet Vivera je 8,5 m2, v případě kombinace Vivera-Sectra se zabudovanou sítí proti hmyzu to jsou 3 m2 na závětrné nebo 2 m2 na návětrné straně. Nic tedy nebrání vybavení prakticky všech prosklených ploch v domě venkovními roletami.

Montáž venkovní rolety Vivera

Roleta Vivera je k dispozici ve dvou provedeních roletové schránky: přiznaném a zaomítacím. Lze ji umístit na rám okna buď z exteriéru, nebo z interiéru; zaomítací provedení je možné namontovat i na rám okna pod fasádu nebo zateplení. Pokud se rozhodnete pro rolety už v průběhu projektování rodinného domu, lze zaomítací provedení rolety Vivera namontovat do překladu Porotherm.

Potřebujete roletu do překladu Heluz? Psali jsme o nich zde.

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
3325 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.
Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
3325 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.