Hledat
Sezónní témata
26. listopadu 2021

Užijte si advent i bez adventních trhů

Redakce
2
2070 přečtení
Užijte si advent i bez adventních trhů
Nenechte se otrávit: advent je možné si užít i doma nebo na zahradě.

Adventní výzdoba

Období adventu, čtyř nedělí, během kterých se čeká na Vánoce, začíná vždy v neděli nejbližší 30. listopadu. Letos první adventní neděle, která je zároveň začátkem křesťanského liturgického roku, připadá na 28. listopadu. V roce 2022 nastane dokonce 27. listopadu, tedy v nejdřívější možný den.

V říjnu jsme si ukazovali, jak vyrobit podzimní věnec na dveře. Návod můžete využít i pro adventní dekoraci – věnec ze zelených větviček nebo skleněných ozdob se hodí na ozdobu dveří i svátečního stolu. Pokud budete vyrábět opravdový adventní věnec se svíčkami, které plánujete zapalovat, nezapomeňte je umístit na bezpečnostní kovové bodce a i tak mějte zapálený věnec neustále na očích – bývá častým rizikem vzniku požáru.

Advent na zahradě

Nemůžete si dát svařák na adventních trzích? Udělejte si malý adventní koutek třeba na zahradě v pergole: bude vám v ní příjemně a nemusíte hledět na hodinky, když ji vybavíte topením a osvětlením. Místo halloweenské party můžete uspořádat i adventní posezení s teplými nápoji a cukrovím.

Pohodový advent bez nervů

Pro řadu z nás je advent příjemným obdobím pestré světelné výzdoby, hrajících koled a vůně vánočního cukroví. Mnoho dalších ale advent ani vánoční období nemá příliš v oblibě – někomu se  s ním pojí nepříjemné zážitky, pro spoustu jiných jde zkrátka o příliš velký shon a nároky (vlastní i okolí). Existují ale způsoby, jak si advent zpříjemnit – ať už Vánoce opravdu nemáte rádi, nebo se „jen“ necháte každoročně semlít nároky okolí a svátečními rutinami.

Nadcházející zima je náročné období – málo denního světla a hektický konec roku. Odpoutejte od toho své myšlenky například výběrem nebo výrobou diáře na příští rok.

Redakce

Nejnovější

Dům a zahrada
22. srpna 2024

Letní péče o zahradu: Co dělat a čeho se vyvarovat

Redakce
4
2070 přečtení
Letní péče o zahradu: Co dělat a čeho se vyvarovat
Léto je obdobím, kdy zahrady rozkvétají v plné kráse. Teplé počasí a sluneční paprsky však přinášejí také své výzvy. Udržování zahrady v kondici během horkých letních měsíců vyžaduje správný přístup k zalévání, ochraně rostlin před škůdci a dalšími faktory. Přinášíme vám několik osvědčených rad a tipů, jak vaší zahradě pomoci přežít a prosperovat v letním období.
Dům a zahrada
21. srpna 2024

Léto pod pergolou: Vytvořte si dokonalou oázu klidu a pohody

Redakce
4
2070 přečtení
Léto pod pergolou: Vytvořte si dokonalou oázu klidu a pohody
Léto je ideální čas na relaxaci venku a vychutnávání slunečných dnů. Jedním z nejlepších způsobů, jak si užít letní pohodu, je vytvořit si vlastní oázu pod pergolou. Pergola může být nejen krásným estetickým prvkem vaší zahrady, ale také praktickým místem pro odpočinek, setkávání s rodinou a přáteli nebo venkovní stravování. Podívejme se na několik tipů, jak z pergoly udělat centrum letních aktivit.