Hledat
Svět Isotra
16. května 2019

Novinka! Bioklimatická pergola odstíní pálící slunce, déšť i sníh

Redakce
6
3922 přečtení
Novinka! Bioklimatická pergola odstíní pálící slunce, déšť i sníh

Rádi grilujete a trávíte čas na zahradě nebo terase, ale plány vám někdy zkazí rozmary počasí? Máme řešení: bioklimatickou pergolu ARTOSI s naklápěcími lamelami.

Hliníkové lamely lze naklopit od 0 do 130° tak, aby odrážely slunce během celého dne – střechu pergoly dokonce můžete rozdělit na několik nezávislých sekcí a naklápět lamely v každé sekci zvlášť. Světlo i stín tak bude přesně tam, kde je chcete mít. A pokud by stínění střechou přece jen nestačilo, třeba v případě pergoly orientované na západ, lze do její konstrukce integrovat i venkovní žaluzie nebo screenové rolety. Může nastat i opačná situace: budete si chtít protáhnout večer, i když slunce už zapadá. Pro tento případ se dají strany výsuvu pergoly vybavit LED páskem.

202

Multifunkční pergola? Pergola ke zdi.

Co když začne pršet? Nemusíte hned všechno balit a stěhovat zpátky do domu: lamely lze sklopit úplně vodorovně a utěsnit. Dešťová voda bude odtékat stojkami pergoly. Ty mimochodem nemusí být umístěné přesně v rozích, ale až metr od kraje, což zvyšuje variabilitu pro zastínění co největší části pozemku. Konstrukce může stát samostatně nebo být ukotvena do zdi kratší i delší stranou, tj. rovnoběžně či kolmo k lamelám. Pergola ARTOSI je k dispozici v šesti základních RAL barvách – bílé, hnědé a odstínech šedé či stříbrné. 

204

Pergola od českého vývojáře

Model ARTOSI jsme pro vás v ISOTRA sami vyvinuli, aby splňoval všechno, co můžete od pergoly chtít. Kladli jsme důraz na výhodnou cenu a také na to, abyste si ji dokázali smontovat sami. Můžete si tak v klidu užít odpočinek bez pálícího slunce nebo odstínit gril před deštěm.

205

Nejnovější

Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
3922 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.
Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
3922 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.