Hledat
Dům a zahrada
21. srpna 2024

Léto pod pergolou: Vytvořte si dokonalou oázu klidu a pohody

Redakce
4
373 přečtení
Léto pod pergolou: Vytvořte si dokonalou oázu klidu a pohody
Léto je ideální čas na relaxaci venku a vychutnávání slunečných dnů. Jedním z nejlepších způsobů, jak si užít letní pohodu, je vytvořit si vlastní oázu pod pergolou. Pergola může být nejen krásným estetickým prvkem vaší zahrady, ale také praktickým místem pro odpočinek, setkávání s rodinou a přáteli nebo venkovní stravování. Podívejme se na několik tipů, jak z pergoly udělat centrum letních aktivit.

Dekorace a atmosféra

Důležitým aspektem pergoly je její vzhled a atmosféra, kterou vytvoří. Zde je několik tipů, jak ji vylepšit:

  • Rostliny: Zavěste květinové koše nebo nechte pnoucí rostliny, jako je vistárie nebo popínavé růže, růst po konstrukci pergoly. Přidají zelenou a přirozenou krásu.
  • Osvětlení: Nechte si nainstalovat LED světla nebo bodové osvětlení lamel, které vytvoří příjemnou atmosféru večer.
  • Nábytek: Pohodlný venkovní nábytek je klíčem k úspěchu. Investujte do pohodlných křesel, polštářů a stolů, které jsou odolné vůči povětrnostním vlivům.

Využití pergoly

1. Venkovní stravování

Využijte pergolu jako jídelní prostor. Grilování a stolování venku je v létě oblíbenou aktivitou. Užívejte si rodinné obědy nebo večeře na čerstvém vzduchu.

2. Setkávání s přáteli

Pergola může být skvělým místem pro setkání s přáteli. Naplánujte si večerní posezení s občerstvením a nápoji a vychutnejte si společnost v příjemném prostředí.

3. Relaxace a čtení

Pod pergolou si můžete vytvořit klidný kout pro relaxaci a čtení. Přidejte pohodlné lehátko nebo houpací síť a užijte si knihu nebo časopis ve stínu.

Ochrana před počasím

Pergoly také poskytují ochranu před nepříznivým počasím. Pokud očekáváte přeháňky, pergola nebo markýzou vás udrží v suchu, aniž byste museli přerušit vaše venkovní aktivity.

Pergola ARTOSI

Bioklimatická pergola ARTOSI nabízízejí možnost regulace stínění podle aktuálních potřeb, což zajišťuje optimální podmínky pro relaxaci. Díky otočným lamelám můžete snadno regulovat množství světla a tepla.

Ať už hledáte místo k relaxaci, stravování nebo setkávání s přáteli, pergola nabízí mnoho možností, jak si léto užít naplno. S  pergolou ARTOSI od ISOTRY můžete vytvořit dokonalé venkovní prostředí, které bude funkční i esteticky přitažlivé.

Redakce

Nejnovější

Dům a zahrada
22. srpna 2024

Letní péče o zahradu: Co dělat a čeho se vyvarovat

Redakce
4
373 přečtení
Letní péče o zahradu: Co dělat a čeho se vyvarovat
Léto je obdobím, kdy zahrady rozkvétají v plné kráse. Teplé počasí a sluneční paprsky však přinášejí také své výzvy. Udržování zahrady v kondici během horkých letních měsíců vyžaduje správný přístup k zalévání, ochraně rostlin před škůdci a dalšími faktory. Přinášíme vám několik osvědčených rad a tipů, jak vaší zahradě pomoci přežít a prosperovat v letním období.
Sezónní témata
24. července 2024

Jak se ochladit v létě bez klimatizace

Redakce
4
373 přečtení
Jak se ochladit v létě bez klimatizace
Léto je nádherné období plné slunce a venkovních aktivit, ale někdy může být horko až příliš. Hledáte způsoby, jak se ochladit přirozeně, aniž byste museli neustále spouštět klimatizaci? Máme pro vás několik tipů, jak se ochladit v létě přírodními způsoby.