Hledat
Sezónní témata
25. července 2019

5 důvodů, proč si pořídit rolety den a noc

Redakce
5
8952 přečtení
5 důvodů, proč si pořídit rolety den a noc

S přicházejícím létem je denní světlo delší a intenzivnější, vhodný výběr zastínění na sebe tak nenechá dlouho čekat. Pokud sháníte účinné stínění, které bude zároveň dobře vypadat, přečtěte si o roletách den a noc.

Rolety den a noc nejsou tak rozšířené jako klasické žaluzie, přitom nabízejí elegantnější a plynulejší stínění. Jaké jsou jejich výhody?

Práce se světlem

Princip rolet den a noc je jednoduchý – v jejich látce se střídají průhledné a neprůhledné pruhy a překrývají se dvě vrstvy, díky čemuž můžete plynule regulovat intenzitu světla a nastavovat různou míru jeho průchodnosti roletami.

Multifunkčnost

Tento typ zastínění kombinuje funkci žaluzií i rolet a nabízí tak široké využití – od velkých skleněných ploch v kancelářích přes obývací pokoj, kuchyň až po koupelnu. Obzvlášť elegantní jsou na francouzských oknech. Barvy rolet se dají kombinovat a jejich škála je opravdu široká a stejně tak krycí profil nemusí být pouze plastový, ale také kovový. Ovládat se dají jak ručně, tak elektricky.

477

Útulnost a styl

Na rozdíl od masivních předokenních rolet disponují rolety den a noc jemnějším vzhledem. Dotvoří tak atmosféru domova, který zútulní, a umožní citlivěji doplnit styl interiéru. Podle výběru látek může být navíc látka polopropustná i při úplném zatažení a vytvořit tak uklidňující šero, ale nikoli úplnou tmu, což se může hodit například do dětského pokojíčku.

Bezpečí

Díky variabilitě materiálu rolet se také zvyšuje jejich bezpečnost – látky lze totiž vybírat nejen podle barev a vzorů, ale také podle typu materiálu. Ty s obsahem skelného vlákna jsou vhodné pro alergiky, látky se speciální povrchovou úpravou zase vytvoří bezpečnější pracovní, ale třeba i domácí prostředí, protože jsou nehořlavé.

Montáž kamkoli

Velkou výhodou látkových rolet den a noc je jejich snadná instalace. Montáž lze provést na stěnu, ke stropu nebo bez jakéhokoli vrtání přímo na rám okna.

Jak vybrat ty správné rolety do oken?

  • Změřte si celkovou plochu, kterou potřebujete odstínit – ne všechny rolety mohou být použité na větší plochy nebo například francouzská okna.
  • Najděte tu správnou barvu – rozhlédněte se po interiéru a určete si takovou barvu, která ho bude designově vhodně doplňovat
  • Rozhodněte se, jestli vám stačí manuální ovládání, nebo budete potřebovat dálkové
  • Zvažte všechna rizika a v případě, že se jedná o průmyslové nebo jiné prostory, kde je vyšší pravděpodobnost vznícení, nebo v případě, že je v místnosti alergik, pořizujte rolety se speciálními látkami.

Nejnovější

Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
8952 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.
Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
8952 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.