Hledat
Dům a zahrada
1. září 2020

Bioklimatická pergola ARTOSI: maximální komfort na terase nebo zahradě

Redakce
2
2188 přečtení
Bioklimatická pergola ARTOSI: maximální komfort na terase nebo zahradě

Bioklimatické pergoly spojují elegantní vzhled a vysokou funkčnost, díky čemuž jsou u zákazníků stále oblíbenější. Loňská novinka, pergola ARTOSI, nabízí nejvyšší možné pohodlí při relaxaci na terase nebo venku před domem. Potřebujete úkryt před deštěm? S pergolou ARTOSI to není problém.

Hliníkovou, nebo dřevěnou pergolu?

Původní pergoly byly dřevěné, když se však na trhu objevily hliníkové konstrukce, brzy se ukázalo, že mají mnoho výhod – jednak odpadá náročná údržba dřeva, jednak je mnohem jednodušší je opatřit otočnými lamelami i dalšími přídavnými stínicími prvky. Pokud toužíte po moderní zahradě, bioklimatická hliníková pergola je jasnou volbou – o nejnovějších trendech v zahradě jsme psali zde.

710

Zajímá vás historie pergol i jiných zahradních staveb? Přečtěte si náš článek o rozdílech mezi pergolou, altánem a verandou.

Nejmodernější pergola ISOTRA

Pergolu ARTOSI jsme vám představili v loňském roce, všechny její vlastnosti ale zůstávají: snadná montáž svépomocí, dostupnost přídavného stínění pomocí screenových rolet nebo venkovních žaluzií, dodatečné osvětlení pomocí LED pásků, odolnost proti sněhu a větru i možnost posunout stojku až o metr mimo roh. Pergola ARTOSI může být volně stojící nebo kotvená do zdi a je k dispozici v šesti standardních barvách RAL. Zkuste si ji nakonfigurovat přímo na míru vaší zahradě na stránkách ARTOSI.

711

Foto: Paul Hermann

Řešení pro pálící slunce, déšť nebo třeba odvod kouře

Grilujete rádi? S grilováním na zahradě to bývalo složité: buď jste byli vystaveni rozmarům počasí, nebo na vás pod skleněnou či polykarbonátovou střechou sice nepršelo, ale zároveň nemohl ani odcházet kouř od grilu. U pergoly ARTOSI máte možnost rozdělit střechu do dvou až tří sekcí, ve kterých ovládáte lamely nezávisle na sobě – před pálícím sluncem nebo deštěm je v některých sekcích můžete úplně zaklopit a v prostoru nad grilem budou otevřené, takže se nikdo nebude dusit kouřem.

Náš oblíbený recept na grilování najdete spolu s popisem dalších výhod pergoly ARTOSI v tomto našem článku.

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
2188 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.
Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
2188 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.