Hledat
Dům a zahrada
26. října 2018

Japonské stěny - moderní a elegantní doplněk do vašeho interiéru

Redakce
4 min
4972 přečtení
Japonské stěny - moderní a elegantní doplněk do vašeho interiéru

Velké skleněné plochy v interiéru bývají výraznou dominantou. Opticky místnost zvětší, jsou synonymem luxusu a čím dál častěji si takové prvky klienti v domě žádají. Jejich nevýhodou je, že ne každý typ stínicí techniky jim dobře padne.

Ve společnosti ISOTRA myslíme na všechno. Pro netypické okenní plochy v interiéru nabízíme elegantní a moderní řešení - japonské stěny

Co jsou japonské stěny a kde je můžete použít?

Japonské stěny nejsou klasické rolety v pravém slova smyslu. Jsou větší a jejich použití je variabilnější. Obvykle nejsou montovány přímo na okno, ale spíše imitují lehký a vzdušný závěs. Absence rušivé konstrukce je jen další plus, proč se vyplatí o koupi japonských stěn uvažovat. Japonské stěny najdou své využití v prostorných interiérech s velkými okny. Také se používají pro rozdělení dvou místností.

Vlastnosti látky

Pro japonské stěny můžete vybírat z celé řady látek. Pokud potřebujete místnost hodně zatemnit, dobře vám poslouží látka s plně zatemňujícím účinkem. Do kanceláří se zase hodí látka vyrobená z nehořlavého materiálu. A v neposlední řadě potěšíme i alergiky - látky nabízíme i ve variantě ze skelného vlákna.

87

Jedna stěna, ale spousta výhod

Japonské stěny (nebo rolety, chcete-li) mají hned několik výhod:

  • získáte originální způsob zastínění nejen oken
  • můžete je použít na libovolně velkou skleněnou plochu
  • vytvoříte lehký a vzdušný dojem z vašeho interiéru
  • můžete si vybrat z široké nabídky látek, včetně různých materiálů vhodných například i pro alergiky nebo do kanceláří
  • možnost elektrického ovládání

Pokud hledáte alternativy ke klasickým žaluziím nebo roletám, budou japonské stěny pro vás to pravé.

Nejnovější

Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
4972 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.
Sezónní témata
30. dubna 2024

Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov

Redakce
3
4972 přečtení
Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov
Vliv UV záření na zdraví lidí a životnost domácích interiérů je často podceňovaný. Dlouhodobá expozice UV záření může způsobit poškození kůže, zrychlené stárnutí a dokonce i riziko kožních onemocnění. Stejně tak může UV záření postupně poškodit nábytek, podlahy a další prvky interiéru. Řešením, jak se proti těmto rizikům bránit, je efektivní stínicí technika, která může významně snížit množství UV záření pronikajícího do vašeho domova.